KUBES Beeldhouwweekend

Let op: deze workshop heeft reeds plaatsgevonden, aanmelden is derhalve niet mogelijk

30e KUBES Beeldhouwweekend

Veenhuizen - donderdag 24 tot en met zondag 27 mei 2018

Korte historie van het Beeldhouwweekend: In 1988 vond het eerste KUBES Beeldhouwweekend voor blinden en slechtzienden plaats in Milsbeek in en rond het atelier van beeldend kunstenaar Peter Willem Dekkers. In 2004 nam beeldend kunstenaar Ruud Schrijvershof uit Linden de fakkel van hem over. Na 10 jaar daar met veel plezier en onder bezielende leiding van Ruud gewerkt te hebben, gaf hij aan ermee te willen stoppen. Sinds 2015 vindt het beeldhouwweekend plaats op het terrein van het Gevangenismuseum te Veenhuizen, onder leiding van beeldend kunstenaar Klaas Kuipers uit Assen. Dit jaar vindt dus het 30e beeldhouwweekend plaats, een goed moment om kennis te maken met het bewerken van diverse harde en zachte steensoorten!

Het KUBES-Beeldhouwweekend betreft een driedaagse cursus. We werken naast en overnachten in het voormalig Gevangenishospitaal, dat omgebouwd is tot appartementencomplex. We hebben de beschikking over twee twee- en vier vierpersoonskamers. Deze kamers zijn volledig ingericht met een zithoek en een eethoek, keuken, badkamer en bedden. Bij de vierpersoonskamers bevinden de derde en vierde slaapplaats zich op de eerste verdieping. Van die twee tweepersoonskamers is er nog maar één beschikbaar voor een deelnemer die een blindengeleidehond meeneemt of voor een deelnemer die zijn/haar kamer om gegronde redenen niet kan of wenst te delen met een andere deelnemer.

In tegenstelling tot voorgaande jaren, waar we altijd twee overnachtingen hadden, hebben we dit jaar drie overnachtingen. Alle deelnemers arriveren op donderdag de 24e mei, de workshop start op vrijdagmorgen 25 mei, direct na het ontbijt. Het weekend eindigt zondag 27 mei tussen 16:00 en 17:00 uur.

Uit ervaring weten we dat dit weekend zeer in trek is. Daarom is er voor deelname aan dit weekend een afwijkende aanmeldingsprocedure. Aanmelden kan weliswaar ook vanaf maandag, maar er wordt door het aanmeldingssecretariaat een lijst samengesteld van aanmeldingen. Nieuwkomers hebben in principe voorrang en worden op de definitieve lijst gezet. Vervolgens wordt er uit alle andere aanmeldingen geloot om tot een maximum totaal aantal deelnemers van 16 te komen. Iedereen die zich heeft aangemeld krijgt tijdig bericht of men wel of niet kan deelnemen. Bij het aanmelden dient u gelijktijdig aan te geven of u een blindengeleidehond meeneemt, u een eenpersoonskamer wenst, u een bepaald dieet gebruikt en, als u dat nu al weet, of u op eigen gelegenheid naar de locatie reist.

Alle deelnemers worden donderdag 24 mei verwacht op de locatie Hotel-Restaurant 'Bitter & Zoet', Hospitaallaan 16, 9341 AH Veenhuizen. Degenen die vóór 18:00 uur arriveren en nog wensen te dineren, die dineren dan op eigen kosten, want het diner op de dag van aankomst is niet in dit programma inbegrepen. Degenen die later in de avond arriveren, daarvan wordt uitgegaan dat zij thuis en/of in de trein/taxi al iets gegeten hebben. Over het eventueel gezamenlijk reizen vanaf NS Assen naar de locatie met bijvoorbeeld Valys, wordt t.z.t. nog nader overlegd. Overige details volgen in de bevestigingsbrief, de genoemde tijden zijn onder voorbehoud.