Rondleidingen museum Beelden aan Zee in Scheveningen

6 april, 4 mei en 1 juni 2019.

Bij de nieuwe tentoonstelling van Carel Visser en de vaste collectie in museum Beelden aan Zee worden in april, mei en juni weer een aantal rondleidingen voor blinden en slechtzienden georganiseerd.

Expositie

Carel Visser (1928 - 2015) is een van de belangrijkste Nederlandse beeldhouwers van de twintigste eeuw. In zijn werk komen bepaalde ordeningsprincipes telkens terug: symmetrie, herhaling, stapeling, rotatie, enz. Zijn oeuvre kenmerkt zich door de natuurthematiek. Visser gebruikte naast ijzer en brons ook materialen als leer, schelpen en veren. De tentoonstelling Genesis geeft een overzicht van het werk dat Visser over een periode van meer dan 60 jaar heeft gemaakt. De titel verwijst naar het ontstaansproces van kunst en naar het Bijbelse Scheppingsverhaal. Een aantal van de bronzen en ijzeren beelden mogen worden aangeraakt.
Tijdens de rondleiding staan we ook stil bij de eigen collectie van Museum Beelden aan Zee in het museum en -bij goed weer- op de achterterrassen. Daar mogen alle beelden worden aangeraakt. Er wordt in kleine groepjes rondgeleid.

Data

zaterdagen 6 april, 4 mei en 1 juni 2019,
Inloop met koffie vanaf 11:00 uur.
Aanvang rondleiding om 11:30 uur.
Duur: ruim een uur.

Kosten

€ 7,50 per persoon, exclusief entree, inclusief koffie/thee.
Entree: Met museumkaart: gratis.
Zonder museumkaart: volwassenen € 16.
Op vertoon van de OV-Begeleiderskaart heeft één begeleider gratis toegang.
Zonder OV-Begeleiderskaart betaalt de begeleider € 8 entree.

Aanmelden

  • Mail of bel museum Beelden aan Zee via binnenhandbereik@beeldenaanzee.nl of
    070 35 85 857.
    Geef daarbij aan op welke dag u wilt meelopen, met hoeveel mensen u komt en op welk telefoonnummer u eventueel bereikbaar bent. Zorgt u, indien nodig, graag zelf voor een begeleider. Opgave graag uiterlijk de woensdag voor de desbetreffende zaterdag.

Contact

Museum Beelden aan Zee
Harteveltstraat 1 (ingang) / Boulevard
2586 EL Scheveningen

Route met openbaar vervoer

Vanuit station Den Haag Centraal kunt u tram 9 nemen, richting Scheveningen Noorderstrand, aankomst bij halte Circustheater na ca. 12 minuten. Vanaf daar is het ca. 4 minuten lopen naar museum Beelden aan Zee: ga vanaf de halte richting de Gevers Deynootweg, steek deze over en loop vervolgens naar links langs deze weg tot aan de tweede straat rechts, de Harteveltstraat. Het museum ligt na ca. 50 meter aan uw linkerhand.
Of neem vanuit station Den Haag Centraal op het busplatform bovenin het station HTM stadsbus 22 richting Duindorp, aankomst bij halte Scheveningseslag/Beelden aan Zee na ca. 20 minuten. Vanaf daar is het ca. 2 minuten lopen naar museum Beelden aan Zee: ga vanaf de halte een klein stukje linksaf langs de Gevers Deynootweg. De tweede straat rechts is de Harteveltstraat.
Vanuit station Den Haag Hollands Spoor kunt u tram 1 nemen, richting Scheveningen Noord, aankomst bij halte Scheveningseslag/Beelden aan Zee na ca. 20 minuten. Vanaf daar is het ca. 2 minuten lopen naar museum Beelden aan Zee: ga vanaf de halte een klein stukje linksaf langs de Gevers Deynootweg. De tweede straat rechts is de Harteveltstraat.
N.B. Voor de ingang van het museum gaat vanaf straatniveau een trap naar boven. De treden zijn gemarkeerd. Er kan ook van een rolstoellift gebruik gemaakt worden.