Angelique Ten Holter

geboren 1969 te Utrecht

Angelique heeft vanaf haar geboorte slechte ogen ten gevolge van albinisme. Haar zicht bedraagt met correctie 16 tot 20 procent scherp. Zij doorliep haar school loopbaan op de Kees Boeke school in Bilthoven en volgde daarna diverse hbo-opleidingen (Logopedie, PR en voorlichting, Massagetherapie). Maar ondanks haar studievermogen en inzet, bleek het voor haar als slechtziende lastig te zijn om een betaalde baan te bemachtigen. Min of meer door dit lot gedwongen, ging zij zich op andere gebieden ontwikkelen. Zingen, dansen, dichten en schilderen werden voor haar belangrijke middelen tot zelfexpressie. Maar haar grootste passie bleek vanaf 2000 het bewerken van zachte steensoorten. Hierin heeft ze zich steeds verder bekwaamd en verlegde ze telkens haar grenzen. De laatste jaren draagt zij als vrijwilliger deze kennis en vaardigheden met groot enthousiasme over op blinde en slechtziende ouderen.

Kenmerkend aan haar beelden is, dat zij er vanaf verschillende kanten bekeken, heel anders uitzien. Zij zegt hierover: Ik vraag als het ware waar de steen naartoe wil. Ik vind het daarbij mooi als er contrasten ontstaan. Een spanningsveld tussen de uitersten, zoals dat ook in het karakter van de mens zit.

Sinds 2009 exposeert Angelique op diverse locaties. Zowel zelfstandig als in KUBES verband. In maart 2013 bracht ze de beelden- en gedichtenbundel, Zielenroerselen en hersenspinsels in beeld, uit. Deze luxe uitgave is bij haar te koop voor 18,95 euro en is ook geschikt voor de slechtziende poëzie- en kunstliefhebber.

Voor meer informatie bezoekt u: http://www.angeliqueinbeeld.nl/