Anno Heerkens

geboren op 20 maart 1955, woonachtig in Zeist.

Van jongs af aan slechtziend als gevolg van een opticus atrofie van Leber (een zicht van ongeveer 10 á 12 %).
Na de Mavo op Bartiméus is hij naar de Havo gegaan om vervolgens door te stromen naar de Pedagogische academie om onderwijzer te worden. Behaalde daar tevens de papieren om handenarbeid te mogen geven.
Na enkele jaren les te hebben gegeven werd hij afgekeurd op basis van zijn visuele beperking.
Na wat andere werkzaamheden is hij weer terecht gekomen op Bartiméus. Daar doet hij de laatste 20 jaar computer toegankelijkheidsonderzoeken bij visueel beperkte cliënten en instrueert hen in het gebruik van de aanpassingen.

In zijn vrije tijd heeft hij eerst zijn huis vol gezet met zijn zelfgemaakte meubels. Met de restjes hout is hij begonnen om deze creatief te verwerken. Voor het eerste werk was ook een draaibank nodig. Maar deze had hij niet, dus een constructie met een boormachine zorgde ervoor om toch aan de benodigde bolvormen te komen. Daarmee was de belangstelling voor houtdraaien gewekt.

De verkregen ronde vormen in de vorm van schaaltjes of potjes moeten prettig aanvoelen. En het oog wil ook wat anders of meer. Dus met behulp van dremelfreesjes wordt er ook vervormd naar reliëf. Voordat het draaien kan starten worden er verschillende tinten van hout aan elkaar gelijmd, om dan vervolgens tot de definitieve vorm gedraaid te worden. En nu de kleinzoon er is…is iets te spelen ook wel leuk.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Anno Heerkens via zijn e-mail adres:
annoheerkens@gmail.com

Schaaltje

Schaaltje ø21 cm, 8 cm hoog vurenhout en hardhout, gesegmenteerd draaiwerk

Eikel

Peer met eikenhout bladeren gekleurd essen
Afgewerkt met olie en schellak, bladeren zijn afgewerkt met acryllak
Hoogte ca 18 cm

Laatst bijgewerkt op zondag 09 april 2017

Naar boven