Birgitta Blokland

geboren in 1965 te Zweden

Vooral tekenen was al vanaf heel jonge leeftijd een passie van Birgitta. Ze is autodidact, volgde verschillende cursussen en nam onder andere ook lessen aan de kunstacademie Carlos 10 in Madrid.
Door haar visuele beperking is veel contrast nodig en is het juiste soort licht enorm belangrijk om te kunnen werken. Ook wordt veelvuldig gebruik gemaakt van een loep.
Ze experimenteert steeds met verschillende technieken en stijlen, zoekend naar de mogelijkheden binnen haar visuele grenzen.

Techniek

Behalve houtskool en pastelkrijt neemt ze ook olieverf ter hand. Meer recentelijk werkt ze vooral veel en graag met acrylverf, een medium dat ze ideaal vindt voor het schilderen van spontane schilderijen tijdens haar vele reizen.

Stijl

Thema's zijn landschappen, bloemen, de menselijke figuur en stillevens. Figuratief werk, impressionistisch qua stijl, naast vrijere, meer abstracte stukken, zoals haar "Dreamscapes" en "Concepts" series. Kenmerkend voor het werk van Birgitta is diversiteit in stijl, onderwerp, materiaal en kleurgebruik.

Werken en projecten

Met de loep en veel geduld maakt ze nog wel portretten. Ze ontwerpt en maakt wenskaarten ´Touch Cards´ met duidelijke contouren en reliëf, en ontwierp in de jaren 90 opdracht een serie T-shirt opdrukken.
Ze creëerde het ´Art of Braille´- project dat ze samen met de blinde kunstschilder Rafael Arias uitvoerde in ronde schilderijen: http://www.artofbraille.punt.nl www.rafaelarias.punt.nl

Ook werkt ze in opdracht. Haar werk werd in verschillende landen geëxposeerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Birgitta Blokland
E-mail: bjb202@hotmail.com
Website: http://www.bjb.punt.nl