Marianne Poppenk – Copper

geboren 1950 te Den Haag, huidige woonplaats Olst

Gedurende haar opleiding tot heilpedagoge (1978-1982, te Brummen en Eckwälden, Duitsland) werd Marianne Poppenk - Copper onder andere geschoold in kunstzinnige vakken als schilderen, boetseren en het werken met houtskool. Zij werkte verder bij verschillende kunstenaars in het land en volgde een jaar een beeldhouwopleiding in Eefde.

Sinds zij in 1995 plotseling zeer slechtziend geworden is, door een zeldzame oogaandoening Birdshot, werkt zij uitsluitend als beeldhouwster.

Marianne vindt het een uitdaging om met behulp van tasten tot vormen te komen. Zij werkt met spek- en hardsteen, keramiek, brons, granito en aluminiumcement. Ook het gebruik van polyester behoort tot een mogelijkheid om tot vormen te komen. De beelden zijn zowel figuratief als abstract, met uiteenlopende thema’s.

Regelmatig exposeert zij haar beelden o.a. met andere kunstenaars en alleen.

In het jaar 2001 maakte zij het beeld voor "De vrouw van het jaar met een visuele handicap". Met het beeld "de postbode" - een wisseltrofee voor een postkantoor in Brabant - won zij in 2001 de eerste prijs. Voor Stichting Beleyes ontwierp zij het logo, een opstijgende vlinder in keramiek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Marianne Poppenk - Copper
De pas, 40, 8121 GR Olst
Telefoonnummer: 06 25 00 29 01