McLaurens

Geboren in 1950 te Rotterdam.

Na een behoorlijke scholing rolde ik een werkgebied binnen, dat vooral bestond uit het nemen van commercieel initiatief. Het hele pakket van hypotheken, auto's, vakanties etc. heb ik tot mijn 38e levensjaar meegemaakt en ik had er schoon genoeg van. Ik werd geholpen door een zwakke gezondheid.

Toen ik 27 was, belandde ik in een ziekenhuis, waar een levensbedreigende aandoening in mijn hoofd werd geconstateerd en eind jaren 80 kwam de man met de hamer. Ik kreeg een bloeding in mijn hoofd in het gebied van mijn aandoening en kreeg ernstige problemen met mijn gezichtsvermogen. Het is nooit overgegaan. Operabel is het niet en brillen, medicijnen of andere hulpmiddelen bieden geen soelaas.

In de loop der tijd ben ik via allerlei omwegen bij het maken van kunstzinnige 'producten' terechtgekomen. Speciaal schilderijen. Sinds 2001 is dat mijn dagelijkse bezigheid. Op basis van ervaringen, doorzettingsvermogen en de wil om te slagen ben ik momenteel op een zeer acceptabel niveau aangekomen. De kennismaking met KUBES heeft mij doen besluiten om alleen nog maar werk te maken, dat ook via tast kan worden 'gezien'. Mijn werk is met vingertoppen te voelen en dus te zien voor mensen met een slecht of zelfs geen gezichtsvermogen. Ik heb het speciaal gemaakt voor slechtzienden en blinden. Ik zou graag nog eens rekeningen willen kunnen betalen met mijn werk.

Sinds 2008 wordt mijn artistieke leven begeleidt door Marieke Cobelens, kunsthistoricus. Zij heeft mijn kennis over kunst en de geschiedenis daarvan enorm geholpen en daarnaast is zij een trouw metgezel bij museumbezoeken, galeries en KUBESactiviteiten. Mijn totale werk heeft vanaf haar komst een geweldig positieve ontwikkeling doorgemaakt. De werknaam McLaurens begint niet voor niets met de initialen van Marieke.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met McLaurens laurensart@live.nl

Levenscyclus

"Levenscyclus"
120 x 100 cm

Stilte in wording

"Stilte in wording"
50 x 130 cm

De kracht van evenwicht

"De kracht van evenwicht"
100 x 100 cm

Ratio in beweging

"Ratio in beweging"
30 x 30 cm

Laatst bijgewerkt op zondag 09 april 2017

Naar boven