Rafael Arias

geboren in 1950 te Madrid (Spanje)

De kunstenaar verloor al jong het zicht in 1 oog. In 1990 werd hij definitief blind.

Rafael studeerde toegepaste kunst aan de Academie der schone Kunsten in Madrid, met als specialisatie fotografie, grafische vormgeving en design.
Hij werkte, zolang zijn zicht het toeliet, bij reclamebureaus, zette zijn eigen reclamebureau op en later een winkel in fotografie en film.

Sinds 1993 is Rafael voltijd kunstschilder en heeft inmiddels in vele landen geëxposeerd.

Techniek

De kunstenaar heeft zijn eigen techniek ontwikkeld die hem in staat stelt olieverfschilderijen te maken. Hij schildert op de tast, gebruikmakend van verschillende materialen die hem helpen de compositie te bepalen en individuele vormen weer te geven. Deze ‘hulplijnen’ zijn tijdelijk. Het eindresultaat is puur olieverf op doek.

Stijl

Rafael’s werk is figuratief, impressionistisch met een vleug expressionisme. Thema’s zijn: landschappen, stillevens, menselijke figuur. Soms maakt hij ook een uitstapje naar surrealisme en abstractie.
Kenmerkend voor het werk van Rafael is zijn kleurgebruik: soms sober, meestal uitbundig. Ook experimenteert hij met verschillende texturen, die zijn werk niet alleen de moeite van het zien waard maken, maar zeker ook van het voelen.

Werk en projecten

De kunstenaar werkt ook in opdracht. Samen met slechtziende kunstenaar Birgitta Blokland heeft hij gewerkt aan het ´Art of Braille´- project, een serie ronde schilderijen: http://www.artofbraille.punt.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rafael Arias Fernández.
E-mail: r.ariasfernandez@gmail.com
Website: http://www.rafaelarias.punt.nl/