Roger Ravelli

geboren in 1966 te Ede, huidige woonplaats Amsterdam

Geef mij kalmte om te aanvaarden wat ik niet kan veranderen, moed om te veranderen wat ik kan veranderen en wijsheid om tussen deze twee onderscheid te maken.

Sinds 2008 is plotseling duidelijk geworden dat ik juveniele macula degeneratie (JMD) heb. Een zeer zeldzame oogaandoening die midden in de bloei van mijn leven werd vastgesteld. Het raakte mij diep en bracht mij uit balans. Ik leerde hulp te moeten vragen om te kunnen blijven werken en begon mijn creativiteit opnieuw bij mijzelf te herontdekken.

Ik heb passie en interesse op het gebied van innovatieve en creatieve manieren om zuinig om te gaan met energie en duurzame, alternatieve bronnen van energie te vinden. Dit zijn interesses die ik heb opgedaan in mijn werk, maar deze interesses zijn zo belangrijk en betekenisvol voor mij geworden dat ik deze ook in andere aspecten van mijn leven wil laten terugkomen zoals in mijn sculpturen. Ik vind het belangrijk om mijn ervaring, interesses en passies over te brengen.

We leven in een tijd die vraagt om 'alle hens aan dek'. Economische crises, de achteruitgang van de natuur en maatschappelijke problemen volgen elkaar in rap tempo op. Tegelijkertijd zien we overal duurzame initiatieven ontstaan. Denk aan hernieuwbare energieopwekking en -opslag, alternatieve geldsystemen, nieuwe manieren van recycling, locale voedselvoorziening en systemen om spullen te delen. Ik hoop met mijn sculpturen stilte te bieden in deze tijdgeest. Terug naar de natuur, het herbeleven van de kringloop, het ontstaan en vergaan, de verandering van de wereld.

Rond 2010 raakte ik weer opnieuw geboeid door het beeldhouwen, de kunst van het leren loslaten. Door middel van het beeldhouwen kan ik goed in contact komen met mijn ware zijn. Mijn sculpturen gaan over het hervinden van een nieuwe balans in mijn leven met de thema's: moed, geduld, hoop en standvastigheid en geven toegang tot een nieuw tijdperk van kunst, duurzaamheid, spiritualiteit, schoonheid en originaliteit. Ik combineer mijn verbeeldingskracht met de werkelijkheid. Steeds beter leer ik mezelf opnieuw kennen en mijn spontane ingevingen effectiever in te zetten voor issues waar ik mee bezig ben. Steen geeft mij zowel rust als uitdaging, want ik krijg energie van "weerstand". Een tegenslag werkt louterend.

Een groot deel van mijn bronzen afgietsels kunnen in opdracht -in beperkte oplage- gemaakt worden. Zie mijn website: http://www.rogerravelli.com

.
Zen Mind 2013

"Zen Mind 2013"

Laatst bijgewerkt op maandag 12 juni 2017

Naar boven