Roger Ravelli

geboren in 1966 te Ede, huidige woonplaats Amsterdam

Duurzaamheid en energie, innovatie en transitie zijn terugkerende thema's in het leven en het werk van Roger Ravelli. Roger werkt als adviseur bij de Rijksoverheid (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) met een langjarige ervaring op het gebied van de bevordering van het duurzaam gebruik van Warmte Koude Opslag (WKO) en warmtepompen.

Sinds 2008 is plotseling duidelijk geworden dat Roger juveniele macula degeneratie (JMD) heeft. Een zeer zeldzame oogaandoening die midden in de bloei van zijn leven werd vastgesteld. Het raakte hem diep en bracht hem uit balans. Hij leerde hulp te moeten vragen om te kunnen blijven werken en begon zijn creativiteit en samenwerking opnieuw bij zichzelf te herontdekken. Hierdoor kon hij zijn teruglopende gezichtsvermogen gaan accepteren en lukte het om zichzelf te herpakken.

Door zelf de regie te gaan voeren en met zijn energie- en transitiekennis nu zijn eigen transformatieproces te gaan vormgeven. "Het is vooral mijn probleem, het dwingt je na te denken over een nieuwe missie in het leven. Gelukkig kun je tegenwoordig wel veel met computers".

Roger heeft een fijne neus voor waar de schoen wringt, tussen mensen en tussen conceptuele modellen. Door samen te praten over de essentie, die hij versterkt door zijn originele verbeeldingskracht. Op deze wijze draagt hij inzicht en oplossingen aan door het overtollige weg te laten.
Dit principe past hij nu ook toe bij zijn hobby beeldhouwen en fotografie. De visuele waarneming is op dit moment voor Roger erg kostbaar en een grote inspiratiebron.
Zie zijn persoonlijke website http://www.ravellibeelden.nl

Medio 2015 is Roger als vrijwilliger bij Stichting KUBES toegetreden in de Commissie Exposities. Over het algemeen geniet hij van beeldende kunst en wil op deze wijze ook zijn handen uit de mouwen steken voor blinden en slechtziende kunstenaars.