Adri Hopman fondsenwerver - bestuurslid

Adri Hopman 1952 Odijk, gehuwd met Anja Dassen, twee zoons; Niels en Lars.

Nadat ik eind 1992 - van de ene op de andere dag - slechtziend werd, adviseerde mijn huisarts me, "om de zinnen wat te verzetten" iets actiefs, iets met mijn handen te gaan doen, iets met kunst; houtbewerken, boetseren o.i.d., en zo kwam ik in begin 1993 in "Kunstenhuis Zeist - De Werkschuit" terecht. Al eerder tekende ik en was een fervent museumbezoeker, dus "kunst" was me niet vreemd.

Door een toevallige omstandigheid kwam ik in die periode in contact met Arend Knot, die me bezield vertelde over "zijn" Stichting KUBES. Na mijn revalidatieperiode in Het Loo Erf had Arend me zodanig enthousiast gemaakt dat ik per 1 juli 1994 als bestuurssecretaris van Stichting KUBES ben aangetreden.

Dat Arend zijn enthousiasme een erfelijk effect heeft gehad is duidelijk, ook ik heb me vol overgave in Stichting KUBES gestort en ik heb daar tot op de dag van heden geen spijt van gehad. Het negatieve aspect; het me plotseling overkomen van de slechtziendheid wordt in zeer hoge mate gecompenseerd door de vele positieve kanten van mijn activiteiten bij Stichting KUBES (de vele contacten, reacties, het netwerken e.d.) met als hoogtepunt natuurlijk het bezoek van Koningin Beatrix eind maart 2009 en de daarop - in 2010 - volgende benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

En zo blijkt - refererend aan wijlen Johan Cruijff - ieder nadeel toch weer een voordeel te hebben.

Begin 2015 heb ik besloten om het wat rustiger aan te gaan doen en de functie van bestuurssecretaris langzaam af te bouwen. Per januari 2016 neemt Ben van der Pluijm deze taak over. Vanaf dan zal ik me voornamelijk bezig houden met fondsenwerving en wat ad hoc taken. Gelukkig blijf ik als fondsenwerver bij alle activiteiten van KUBES nauw betrokken, want zonder KUBES kan ik echt niet….

Fondsenwerver - bestuurslid Adri Hopman

Fondsenwerver - bestuurslid Adri Hopman

Laatst bijgewerkt op zaterdag 11 maart 2017

Naar boven