Ben van der Pluijm bestuurssecretaris

Even voorstellen.

Mijn naam is Ben van der Pluijm, de opvolger van Adri Hopman als bestuurssecretaris van Stichting KUBES.

Sommigen van jullie zullen mij mogelijk al kennen als secretaris van de Oogvereniging regiogroep Utrecht.

Ik ben, samen met mijn vrouw, woonachtig in het dorp Sleeuwijk aan de rand van de Brabantse Biesbosch. Ik ben vader van drie kinderen die alle drie reeds geruime tijd zijn uitgevlogen. In het jaar 2000 ben ik vrij plotseling slechtziend geworden. Voorheen had ik nooit problemen met mijn ogen, wel werden mijn armen langzaam aan te kort om nog goed te kunnen lezen.

Net na het laten aanmeten van een leesbril begon mijn zicht heel snel achteruit te gaan.
Via Bartiméus kwam ik in aanraking met de NVBS (een van de fusiepartners van de Oogvereniging). Voorheen had ik nooit kennisgemaakt met de wereld van blinden en slechtzienden. Er ging bij de NVBS een wereld voor me open toen ik zag wat mensen met een visuele beperking nog allemaal konden doen. Dit heeft mij enorm geholpen in het acceptatieproces van mijn plotselinge slechtziendheid.

Door mijn slechtziendheid was ik genoodzaakt om te stoppen met mijnwerk als eigenaar van een slijterij-wijnhandel en moest ik op zoek naar een andere invulling van mijn leven.
Dat heb ik gevonden in het geven van wijnproefcursussen, vrijwilligerswerk en sporten(spinning).

Mijn vrijwilligerswerk bestond uit het secretariaat van de NVBS, het secretariaat van de parochie Woudrichem en het secretariaat van een werkgroep die de fusie van zes parochies in de regio Dongemond moest voorbereiden.
Nadat het fusieproces was afgerond ben ik nog 4 jaar secretaris geweest van de parochiekern Woudrichem. Uiteindelijk ben ik in oktober van het afgelopen jaar helemaal gestopt met het vrijwilligerswerk voor de kerk.
Dit laatste is ter ore gekomen van KUBES en is mij gevraagd of ik het secretariaat van Adri wil overnemen. Het is de bedoeling dat ik na een inwerkperiode in de loop van 2016 de nieuwe secretaris wordt.

Ik kijk er naar uit om in de loop van de tijd met zoveel mogelijk mensen van Kubes kennis te maken en uiteindelijk ook aan enkelen activiteiten deel te nemen.

Bestuurssecretaris Ben van der Pluijm

Bestuurssecretaris Ben van der Pluijm

Laatst bijgewerkt op zaterdag 11 maart 2017

Naar boven