Jody van den Brinklid Commissie Excursies en Advisering

Omdat ik al voor de oprichting van Stichting KUBES bij de initiatieven op kunstgebied betrokken ben geweest, kan ik mezelf wel een oudgediende noemen.

Het bezoeken van musea heb ik altijd al heel boeiend gevonden. Jammer dat ik daarvoor, gezien mijn drukke baan als psychotherapeut, momenteel wat weinig tijd heb. Wat mij enorm aanspreekt in het werken voor stichting KUBES is het onderhandelen met musea of culturele instellingen om zo te bewerkstelligen dat hun deuren voor blinden en slechtzienden open gaan.

Omdat ik zelf blind ben kan ik "van binnenuit" aangeven wat belangrijk is voor een succesvolle excursie, en ik merk dat mijn enthousiasme vaak over slaat.
Zo krijg ik meestal al aan de telefoon een goede indruk van de mogelijkheden voor onze doelgroep. Bij twijfel breng ik samen met andere commissieleden een werkbezoek, vaak een stimulerende ervaring, zowel voor ons als voor de musea.

Door ons commissiewerk zijn steeds meer culturele locaties toegankelijk geworden, en dat doet me erg goed. Ik hoop me nog lang voor deze inspirerende organisatie te kunnen inzetten.

Laatst bijgewerkt op zaterdag 11 maart 2017

Naar boven